ClubIT&C View RSS

No description
Hide details



Majoritatea companiilor se confruntă cu deficit de expertiză și competențe digitale în departamentele de taxe 8:20 AM (7 hours ago)

2025 tax, tax percentage policy each year, businessman uses a magnifying glass to observe changes in tax percentage in 2025Mai puțin de jumătate (43%) dintre organizații se consideră pregătite să facă față noilor obligații de reglementare fiscală, precum Pilonul II despre care 91% spun că va avea impact asupra afacerii lor, arată sondajul Global Reframing Tax Survey 2025, realizat de PwC la nivel global. Mai mult, 95% admit că au deficit de angajați cu competențe în domeniul expertizei fiscale specializate, inteligenței artificiale și analizei datelor.

„Rezultatele sondajului arată clar că departamentele care gestionează taxele se află sub presiunea îndeplinirii unor obligații de conformare tot mai sofisticate. Prin urmare au nevoie de resurse mai multe și de abilități complexe de analiză a unui volum de date în creștere pentru a putea susține reinventarea în organizațiile lor și alinierea strategiei fiscală cu obiectivele comerciale ale companiilor. În multe organizații, modul în care este văzută fiscalitatea ca un centru de costuri și conformitate nu mai reprezintă o abordare adecvată în contextul actual. Pe lângă gestionarea reglementărilor, companiile trebuie să investească în tehnologie și în dezvoltarea competențelor echipelor fiscale pentru a-și realiza rolul strategic pe care îl au în dezvoltarea afacerilor”, a declarat Ruxandra Târlescu, Partener și Lider al Departamentului de Consultanță Fiscală și Juridică.

Sondajul mai constată că doar 32% dintre organizații investesc în dezvoltarea abilităților angajaților și doar 29% angajează noi talente pentru a acoperi aceste lacune, în timp ce colaborarea cu consultanți externi este soluția preferată de multe organizații. Astfel, 80% dintre respondenți planifică să externalizeze cel puțin o parte din activitățile fiscale în următorii trei ani. Motivele principale includ accesul la competențe în tehnologie, analiza datelor și conformitate ESG, precum și capacitatea de a menține ritmul cu schimbările de reglementare.

Aproape jumătate (47%) dintre companiile participante la sondaj afirmă că îmbunătățirea calității datelor este o prioritate pentru următorii trei ani, iar procente similare afirmă că funcția fiscală va trebui să devină mai proactivă (43%) și să se perfecționeze în analiza datelor (42%). Cu toate acestea, atunci când sunt întrebați care sunt cele mai mari beneficii potențiale ale transformării funcției fiscale, cele mai multe răspunsuri sunt reducerea costurilor și creșterea eficienței, planificarea și strategia fiscală mai eficientă situându-se pe locul al treilea.

Pe măsură ce GenAI și automatizarea câștigă teren, 56% dintre companii raportează deja beneficii concrete, iar peste 80% se așteaptă ca GenAI să pregătească planificarea și strategia fiscală în următorii trei ani.

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

Îmbunătățirile aduse software-ului de simulare Emerson creează o bază pentru gestionarea modificărilor pe parcursul ciclului de viață 8:06 AM (7 hours ago)

Noile capabilități ajută utilizatorii DeltaV Mimic să crească colaborarea în cadrul întreprinderii pentru rezultate de afaceri mai bune

emerson-simulation-software-enhancements-create-foundation-for-lifecycle-change-management-en-us-11489506

Emerson a lansat versiunea 6.LTS a software-ului său de simulare dinamică DeltaV™ Mimic. Software-ul a fost îmbunătățit pentru a susține performanța și colaborarea în întreaga întreprindere, ajutând la eliminarea silozurilor de date care limitează vizibilitatea performanței operatorului și oferind instrumente pentru a crea simulări digitale twin care oferă valoare continuă mult dincolo de executarea proiectului.

Echipele care au gestionat proiecte de anvergura au constientizat rapid importanta amortizarii investitiei inca din faza executarii proiectului. Investiția în simulare se amortizează adesea cu mult înainte de finalizarea proiectului ca instrument pentru proiectarea tehnică, testarea automatizării și formarea operatorilor. Cu toate acestea, echipele cu viziune cresc și mai mult randamentul investiției de-a lungul ciclului de viață al tehnologiilor lor de simulare prin menținerea continuă a acestora după execuția proiectului ca soluții colaborative de flux de lucru pentru gestionarea schimbărilor.

În noua versiune DeltaV Mimic Version 6.LTS, un nou accent pe conectivitatea întreprinderii, strategia paralelă a ciclului de viață cu suport pe termen lung (LTS) pentru DeltaV Distributed Control System (DCS) și DeltaV Mimic, reglarea raționalizată a modelelor și suportul pentru controlere virtuale și simulări mai mari vor ajuta companiile să își îndeplinească mai ușor obiectivul de a implementa aceste soluții holistice de simulare.

„O simulare digital twin nu mai este doar un bun discret pentru a asigura succesul proiectului, ci mai degrabă un instrument cuprinzător pentru colaborarea continuă între ingineria de proces și automatizare, managementul instalației, managementul formării, operațiuni și întreținere și multe altele”, a declarat Dustin Beebe, vicepreședinte al serviciilor de performanță al diviziei Emerson de sisteme și soluții de proces. „DeltaV Mimic Version 6.LTS este conceput pentru a eficientiza această evoluție, încorporând viziunea Emerson’s Boundless AutomationSM pentru mobilitatea continuă a datelor, pentru a sparge insulele de date ale sistemelor de simulare deconectate la nivelul instalației și a aduce datele în întreprindere, unde pot fi utilizate de echipele interfuncționale pentru îmbunătățirea continuă.”

Noua capacitate pentru nivelul superior al companiilor din DeltaV Mimic Train ajută la eliminarea depozitelor izolate de date, aducând datele de instruire din fabrică la nivelul superior, unde organizațiile le pot utiliza în sistemele standard de învățare. Înarmate cu date complete, companiile vor îmbunătăți evidența, asigurându-se că cerințele de formare respectă standardele organizației. Echipele întreprinderii vor putea, de asemenea, să combine datele operaționale cu istoricul formării pentru a explora modul în care diferențele de formare pot contribui la disparitățile de performanță.

DeltaV Mimic Version 6.LTS va îmbunătăți, de asemenea, scalabilitatea. Opțiunile pentru licențierea pe bază de abonament prin intermediul experienței digitale Emerson Guardian™ vor facilita distribuirea și optimizarea licențierii în cadrul arhitecturilor întreprinderii. În plus, Emerson a adăugat suport pentru controlerele virtuale DeltaV DCS și a mărit de aproape 10 ori suportul pentru noduri, pentru a permite utilizatorilor să creeze simulări mai mari într-o singură instanță a software-ului și pentru a facilita extinderea pe măsură ce operațiunile cresc.

Tunerul de debit DeltaV Mimic a fost convertit într-un instrument orientat către utilizator pentru a oferi utilizatorilor o modalitate de a ajusta modelele la propriile variabile de proces unice, cum ar fi debitul și temperatura. Având capacitatea de a regla complet modelele la nivel intern, echipele vor reduce timpul necesar pentru alinierea modelelor la performanțele reale ale procesului din fabrică.

Toate noile funcționalități DeltaV Mimic vin ca parte a tranziției către o strategie software LTS, care aliniază mai îndeaproape software-ul DeltaV DCS și Mimic pentru a se asigura că modificările aduse oricărei platforme sunt reflectate în ambele, ajutând utilizatorii să-și actualizeze și să-și întrețină mai ușor soluțiile DeltaV ca parte a unei platforme de operațiuni enterprise mai largi.

DeltaV Mimic Version 6.LTS va fi expusă la Emerson Exchange 2025, 19-22 mai în San Antonio, Texas.

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

Kaspersky a obținut 97% din pozițiile TOP3 în testele independente ale industriei 4:27 AM (11 hours ago)

Anul trecut, Kaspersky a depășit pragul de 1.000 de teste de când a început monitorizarea performanței sale în TOP3, acum 12 ani

Pe parcursul anului 2024, Kaspersky a participat la 95 de teste și recenzii independente, produsele sale obținând de 91 de ori locul întâi și 92 de clasări în TOP3, realizând cele mai bune rezultate dintre toți competitorii pentru al 12-lea an consecutiv. Procentul general de clasări în TOP3 al Kaspersky stabilește un nou record, atingând un nivel de 97%.

Kaspersky a obtinut 97_ din pozitiile TOP3 in testele independente ale industriei

Indicatorul TOP3 reflectă cât de performant a fost un furnizor în cadrul testelor comparative independente într-un an calendaristic. Acest index este calculat pe baza numărului total de teste la care a participat furnizorul și a numărului de poziții în TOP3 obținute, oferind astfel o evaluare cuprinzătoare a eficienței soluțiilor de securitate cibernetică pentru companii și utilizatori individuali. Metodologia TOP3 include evaluări realizate de laboratoare independente de prestigiu, precum AV-Comparatives, AV-TEST, SE Labs și altele.

În 2024, soluțiile Kaspersky pentru consumatori și companii au primit numeroase distincții din partea unor organizații de testare de renume din industrie. După ce a fost desemnat „Produsul Anului” în 2023, anul acesta Kaspersky Standard – planul principal din portofoliul pentru consumatori – și-a demonstrat din nou calitățile, primind premiul anual „Top-Rated Product” acordat de AV-Comparatives, obținând scoruri ridicate în întreaga serie de teste pentru produse destinate utilizatorilor individuali. Produsul a participat și a avut o performanță remarcabilă în șapte teste multi-aspect, care au inclus teste de Protecție în Condiții Reale, Teste de Performanță, Teste de Protecție împotriva Malware-ului și Teste Advanced Threat Protection, fiind recompensat cu premii de aur, argint și bronz în diferite categorii.

În plus, Kaspersky Premium pentru Windows s-a clasat pe locul 1 între cei 15 furnizori de soluții de securitate cibernetică participanți la testul Anti-Phishing realizat de AV-Comparatives. Kaspersky Premium a obținut certificarea Anti-Phishing, ocupând primul loc la rata de detecție a tentativelor de phishing, fără a înregistra niciun fals pozitiv.

În ceea ce privește soluțiile corporate, Kaspersky Endpoint Security for Business (KESB) a demonstrat o protecție de 100% împotriva atacurilor LSASS (Local Security Authority Subsystem Service), trecând cu succes toate cele 15 scenarii de testare realizate de AV-Comparatives. Produsul a fost, de asemenea, aprobat de laboratorul de testare pentru protecția împotriva injectării de procese (Process Injection). Kaspersky Endpoint Detection and Response Expert (KEDRE) a fost apreciat la un nivel înalt de către institut, obținând o rată de răspuns activ cumulativă de 100% și a fost certificat și distins cu titlul de „Lider Strategic” pentru al treilea an consecutiv.

Anul trecut a fost remarcabil pentru Kaspersky, care a primit nouă premii anuale „BEST 2024” din partea AV-TEST. Kaspersky Plus a fost distins cu premiile pentru „Cea mai bună protecție” și „Cea mai mare utilitate” pentru utilizatorii individuali, în timp ce Kaspersky Premium a fost onorat cu premiul pentru „Cea mai bună securitate MacOS”. În segmentul business, AV-TEST a recunoscut performanța soluțiilor Kaspersky Small Office Security (KSOS) și Endpoint Security for Business, acordându-le premiile pentru „Cea mai bună protecție”, „Cea mai avansată protecție” și „Cea mai mare utilitate” pentru clienții corporate.

Pe lângă aceste distincții, în 2024, Kaspersky Plus (redenumit Kaspersky Premium începând cu trimestrul al patrulea din 2024), Kaspersky Endpoint Security for Business (KESB) și Kaspersky Small Office Security (KSOS) au obținut, de asemenea, cele mai mari scoruri la Total Accuracy Rating (TAR) în toate cele patru teste trimestriale realizate de SE Labs. Aceste produse au primit punctajul maxim disponibil, echivalent cu o protecție de 100% împotriva atacurilor generale și direcționate, fără alerte false. Pentru performanțele sale excepționale, Kaspersky Plus a primit și premiul „Best Home Anti-Malware 2024”.

Anul 2024 a marcat un nou succes în istoria măsurătorilor indicatorului TOP3. Din 2013, Kaspersky a participat la peste 1000 de teste independente, obținând 871 de poziții în TOP3, stabilind astfel cel mai mare scor dintre toți competitorii.

Mai multe despre informații despre performanța Kaspersky în cadrul TOP3 pe site-ul oficial.

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

Optimismul în rândul contabililor se diminuează, la nivel global 12:45 AM (14 hours ago)

Încrederea contabililor din America de Nord ajunge la cel mai jos nivel înregistrat vreodată

Nivelul încrederii în rândul contabililor din toată lumea a scăzut din nou la începutul anului 2025, deși scăderea a fost mult mai puțin accentuată decât în T4 2024, conform Global Economic Conditions Survey (GECS) din T1 2025.

Studiul realizat de ACCA (Asociația Contabililor Autorizați) și IMA® (Institutul Contabililor de Gestiune) sugerează că încrederea rămâne la cel mai scăzut nivel înregistrat din T2 2020. Sondajul în rândul contabililor a avut loc între sfârșitul lunii februarie și mijlocul lunii martie, fiind finalizat înaintea anunțurilor majore făcut de SUA, legate de tarifele la import, care au crescut semnificativ riscurile de scădere pentru economia globală.

originalÎncrederea s-a diminuat semnificativ pe continentul nord-american, pe fondul unei scăderi uriașe în SUA. Încrederea în rândul contabililor din SUA este la al doilea cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată, comentariile respondenților la sondaj sugerând că politicile comerciale din SUA au fost factorul-cheie care a influențat starea aceasta de spirit, alături de reducerea cheltuielilor guvernamentale. Așteptările privind orice creșteri ale acestora din urmă au scăzut brusc în ultimele trimestre. În plus, indicii de cheltuieli de capital și de ocupare a forței de muncă din SUA au scăzut și se află la niveluri foarte joase, comparativ cu alte perioade în care a fost făcut acest studiu. Un aspect mai încurajator, indicele comenzilor noi  (New Orders Index) din SUA a crescut din nou și nu se află mult sub media sa istorică.

În alte zone, s-au înregistrat ușoare creșteri ale încrederii: în Asia Pacific și Europa de Vest, după scăderi abrupte în trimestrele precedente, în ciuda riscului tot mai mare generat de tarifele de import anunțate de SUA. Între timp, presiunile asupra costurilor au crescut la nivel global – sunt la un nivel ridicat în Europa de Vest și au crescut destul de mult în America de Nord.

Jonathan Ashworth, Chief Economist ACCA, a declarat: „Creșterea globală s-a dovedit, în general, destul de consecventă în ultimele trimestre. Cu toate acestea, cu cât încrederea rămâne mai scăzută, cu atât este mai mare riscul de a se dezvolta un ciclu negativ care să se auto-perpetueze, firmele reducând comenzile, cheltuielile de capital și angajările. Din păcate, odată cu intensificarea semnificativă a tensiunilor comerciale globale ulterioare finalizării sondajului, riscurile de scădere pentru economia globală au crescut semnificativ.”

„Noile politici ale SUA privind comerțul și cheltuielile guvernamentale, precum și incertitudinea din jurul acestora, par să fi avut un impact negativ accentuat asupra nivelului încrederii, scăderile pe piețele globale și semnele de încetinire a economiei americane fiind alți factori care este posibil să fi contribuit la acest lucru”, a adăugat Alain Mulder, Senior Director, Europe Operations & Global Special Projects la IMA.

„Chiar dacă, per total, nivelul de încredere a înregistrat o ușoară creștere în Europa și a contribuit la echilibrarea scăderii abrupte din America de Nord, există numeroase semne de întrebare”, spune Andreia Stanciu, Director ACCA pentru Europa de Sud. „Creșterea costurilor operaționale este unul dintre principalele motive de îngrijorare pentru respondenții europeni, iar incertitudinea politică și inflația rămân factori puternici de neliniște”.

Economia a rămas cel mai mare risc global identificat de contabili în primul trimestru, dar răspunsurile au variat în funcție de sectoare. Securitatea cibernetică a fost pe primul loc pentru serviciile financiare, alături de deficitul de personal, pentru sectorul public și cel non-profit. Sectorul corporativ a clasat problemele economice pe primul loc, iar instabilitatea geopolitică pe locul al doilea, la o mică diferență. Riscurile geopolitice s-au clasat pe locul al doilea, per ansamblu– fiind prima dată când sunt mai sus de a treia poziție – mai ales respondenții din SUA comentând cu privire la implicațiile noilor modificări de politică și tarife.

Puteți citi sondajul complet aici.

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

Boston Consulting Group: Cum afectează tarifele Administrației Trump economia globală 12:41 AM (14 hours ago)

Pe 2 aprilie, președintele Trump și-a respectat promisiunile din campanie și a majorat drastic tarifele aplicate partenerilor comerciali ai SUA, ducând rata medie efectivă a tarifelor la aproximativ 23% — de aproape zece ori mai mare decât anul trecut. Această măsură a generat scăderi bruște pe piețele financiare, reflectând amploarea globală și incertitudinea profundă pe care o creează. Liderii din mediul de afaceri se grăbesc să înțeleagă impactul economic global al acestei decizii.

Philipp Carlsson-Szlezak – economist-șef global al Boston Consulting Group
Philipp Carlsson-Szlezak – economist-șef global al Boston Consulting Group

Este vorba despre un șoc de politică publică complex și în continuă schimbare, ceea ce face imposibile concluziile rapide sau precise. Acest lucru a fost subliniat și de anunțul din 9 aprilie privind o pauză de 90 de zile în aplicarea tarifelor „reciproce” pentru majoritatea țărilor. Pe lângă efectele primare, greu de estimat, pot apărea efecte secundare chiar mai importante. Tarifele dure pot reprezenta și un prim pas strategic într-o serie de negocieri fragmentate, evidențiind un nou climat de „incertitudine deliberată” cu care liderii trebuie să învețe să opereze.

În acest context, înțelegerea impactului macroeconomic primar și secundar al tarifelor – precum și a posibilelor consecințe pe termen lung – este esențială pentru ca liderii să poată evalua în mod constant efectele asupra piețelor și afacerilor lor.

Un război comercial asimetric

Pentru a evalua impactul global, trebuie înțeles un fapt adesea trecut cu vederea: SUA a început un război comercial cu toate țările lumii, dar fiecare dintre celelalte țări este implicată într-un conflict comercial doar cu SUA. Această asimetrie subminează rapid ideea că SUA are toate avantajele.

Deși SUA, în calitate de cea mai mare economie și cu un deficit comercial considerabil (importă mult mai mult decât exportă), părea să pornească dintr-o poziție puternică într-un conflict comercial limitat, declanșarea unui „război comercial de 360°” poate genera reacții negative globale și cumulative. În schimb, celelalte țări vor resimți efectele doar în relația lor cu SUA. Un conflict comercial limitat nu este echivalent cu unul pe toate fronturile – șocurile de cerere și ofertă se pot acumula și intensifica.

Despre șocurile de cerere și de ofertă

Pentru a înțelege impactul macroeconomic al tarifelor, liderii trebuie să facă distincția între șocurile de ofertă și cele de cerere. Acestea variază în funcție de statutul de exportator sau importator al unei economii și de faptul că tarifele sunt impuse sau suportate.

Deși prognozele macroeconomice sunt notoriu imprecise – mai ales când vine vorba de șocuri fără precedent – putem contura traiectorii posibile analizând volumele comerciale și efectele tarifelor asupra prețurilor, consumului și creșterii economice.

Primul pas este înțelegerea șocurilor de ofertă, care vor afecta SUA mai dur decât majoritatea partenerilor săi comerciali.

Șocul de ofertă în SUA

Tarifele impuse de SUA reprezintă o taxă pe importuri, iar această povară va fi transferată în mare parte către consumatori. Creșterile de prețuri care rezultă vor alimenta inflația, într-un mod similar perturbărilor din lanțurile de aprovizionare de după pandemia de Covid. O inflație mai ridicată va reduce veniturile reale și va afecta negativ consumul, ceea ce va avea un impact direct asupra creșterii PIB-ului. Deoarece războiul comercial este de tip „360°”, iar creșterea tarifelor este excepțional de mare, șocul de ofertă va fi, la rândul său, unul major.

Conform tarifelor introduse la 2 aprilie, ne așteptăm ca acest șoc de ofertă auto-provocat să reducă creșterea PIB-ului cu aproximativ -1,4% în 2025 (față de estimarea anterioară de 1,9%). Această scădere ar fi determinată de o creștere semnificativă a inflației, care frânează consumul – motorul principal al creșterii economice.

Șocul de ofertă al partenerilor comerciali

Dacă alte țări decid să impună tarife de retorsiune, așa cum a făcut deja China și cum analizează și altele, și ele își vor provoca un șoc de ofertă propriu. Exporturile americane către aceste țări vor deveni mai scumpe, iar efectele asupra inflației, consumului și creșterii economice se vor face simțite în mod similar.

Totuși, majoritatea economiilor vor resimți un șoc de ofertă mult mai redus în cazul în care ripostează. Estimăm că, pentru cele mai multe dintre ele, impactul asupra creșterii economice va fi între -0,1% și -0,3% din PIB. Acest impact mai limitat se explică prin faptul că tarifele vor fi aplicate exclusiv importurilor din SUA, dacă se va opta pentru măsuri de retorsiune.

Șocurile de cerere generate simultan de tarife vor afecta probabil mai mult partenerii comerciali ai SUA decât SUA însăși.

Șocul de cerere în SUA

Este de așteptat ca și SUA să se confrunte cu dificultăți legate de exporturi, pe măsură ce partenerii comerciali introduc tarife de retorsiune. Deși exporturile nu au o pondere la fel de mare în economia SUA ca în economiile altor state importante, precum Germania sau China, faptul că SUA este implicată într-un război comercial de tip „360°” face ca efectul cumulat să fie semnificativ.

În scenariul unei retorsiuni generalizate, estimăm că impactul asupra PIB-ului SUA ar putea ajunge ușor la -0,5% – un efect considerabil, mai ales într-un context economic deja fragil.

Impactele secundare ale unui război comercial de tip 360°

Deși șocurile de ofertă și de cerere sunt punctele de plecare esențiale în evaluarea impactului tarifelor, liderii din mediul de afaceri trebuie să fie conștienți și de cinci factori secundari. Fiecare dintre aceștia are, în mod general, un efect negativ asupra economiei. Totuși, în trecut, unii dintre acești factori au generat alarme false și, uneori, au produs rezultate mai bune decât prognozele pesimiste.

1. Încrederea

Șocul tarifar va afecta încrederea companiilor și a consumatorilor, ceea ce ar putea duce la reținere în cheltuieli, investiții și angajări. Totuși, ca indicator economic, încrederea s-a dovedit uneori nesigură în ultimii ani – încrederea scăzută a coexistat cu un consum robust. Cu toate acestea, scăderile abrupte ale încrederii trebuie tratate cu seriozitate.

2. Efectele asupra averii

Piețele bursiere s-au prăbușit după ce speranțele investitorilor pentru tarife moderate au fost spulberate pe 2 aprilie. Scăderea prețurilor duce la diminuarea averii, ceea ce frânează consumul și trage în jos creșterea economică. Totuși, bilanțurile financiare ale gospodăriilor rămân solide din punct de vedere istoric, iar nu toate piețele bear duc automat la recesiune – de exemplu, scăderea de 25% a bursei din 2022 nu a declanșat o recesiune.

3. Erori de politică monetară

Politica monetară are ca obiective menținerea prețurilor stabile și ocuparea completă a forței de muncă. Tarifele determină creșterea prețurilor, dar în același timp reduc creșterea economică și ocuparea. Chiar și înainte de 2 aprilie, Rezerva Federală a SUA sublinia incertitudinea ridicată în privința inflației și a creșterii economice. Acest context face ca politica monetară să devină mai greu de calibrat și crește riscul unei erori (de exemplu, stabilirea unor rate ale dobânzii prea mari sau prea mici).

4. Competitivitatea

Deși importurile sunt adesea percepute ca fiind bunuri de consum, în realitate, aproximativ 50% din importuri sunt inputuri pentru producția internă americană – cum ar fi utilaje sau oțel. Prin urmare, impactul tarifelor nu constă doar în reducerea consumului din cauza prețurilor mai mari, ci și în diminuarea competitivității, ca urmare a costurilor mai ridicate ale producției interne.

5. Șocuri suplimentare

Există, de asemenea, riscul apariției unor noi șocuri. Acestea pot fi endogene, cum ar fi tulburările de pe piețele financiare cauzate de tarife, care duc la creșterea costurilor de finanțare și pierderi bancare cu efecte imprevizibile. Sau pot fi exogene – războaie, dezastre naturale, furtuni solare, pandemii etc. – care afectează economia mai sever într-o perioadă de vulnerabilitate.

Liderii de companii trebuie să monitorizeze cu atenție aceste canale secundare, înțelegându-le dinamica și potențialul de impact.

Un impact incert pe termen lung

Este firesc ca liderii din mediul de afaceri să se concentreze pe impactul pe termen scurt – sau ciclic. Însă schimbări atât de profunde și de extinse, precum noul regim tarifar, sunt susceptibile să aibă și un impact structural, pe termen lung.

Administrația Trump a declarat că obiectivele tarifelor includ relocarea producției globale în Statele Unite – acolo unde producția industrială a stagnat în ultimele aproximativ 15 ani – precum și crearea de locuri de muncă de calitate și prosperitate economică. Administrația Biden a urmărit același obiectiv prin stimulente, precum Legea CHIPS, care a generat un val de investiții în facilități de producție. De această dată, pariul este că utilizarea „bățului” tarifelor în locul „morcovilor” stimulentelor va accelera acest efect și, în plus, va aduce venituri fiscale în loc de costuri.

Totuși, și aici, războiul comercial de tip 360° complică lucrurile. Este important de observat că stimulentele anterioare erau direcționate către sectoare cu valoare adăugată ridicată și productivitate mare, precum cel al semiconductorilor. Noul regim tarifar, în schimb, vizează fără discriminare nu doar toate țările, ci și aproape toate produsele – indiferent dacă este sau nu dezirabilă repatrierea acestora.

A urmări relocarea producției de semiconductori nu este același lucru cu aducerea înapoi a producției de pantofi sport, jucării sau mobilă. De fapt, aceasta poate avea un impact negativ net, dacă activitățile cu productivitate scăzută intră în competiție pentru resurse – mai ales forță de muncă – cu sectoarele cu productivitate ridicată. Dacă o pondere tot mai mare a producției relocate este reprezentată de sectoare cu productivitate redusă, productivitatea medie scade, iar potențialul economic se diminuează. Nu este în interesul SUA ca sectoarele slab productive să le sufoce pe cele puternic productive.

Acest risc este cu atât mai relevant cu cât piața muncii din SUA este deja structural tensionată. Rata șomajului este aproape de minimele istorice și a rămas așa din 2017 încoace (cu excepția scurtei recesiuni provocate de pandemie). Într-o lume cu șomaj ridicat (precum în anii 2010), orice loc de muncă suplimentar ar fi binevenit. Dar într-un context de penurie de forță de muncă, apare întrebarea esențială: de unde vor veni muncitorii pentru producția repatriată

Liderii companiilor nu-și pot permite să aștepte

Complexitatea și instabilitatea în evoluție a șocului generat de acest război comercial de tip 360° continuă să contrazică reacțiile impulsive și concluziile grăbite. Liderii ar trebui să investească în înțelegerea profundă a impactului tarifelor pentru a putea evalua constant evoluțiile.

Construiți capacități, nu planuri rigide

Pe măsură ce politica tarifară se transformă, atenția managerială ar trebui să se concentreze pe dezvoltarea de capabilități analitice instituționale, care să permită monitorizarea și traducerea schimbărilor de politică în măsuri concrete de pregătire și reacție corporativă. Planurile rigide tradiționale au o durată de viață scurtă.

Reevaluați-vă periodic ipotezele

Asimetria actuală a războiului comercial este esențială pentru înțelegerea impactului, dar aceasta poate evolua. Spre exemplu, conflictul tarifar s-ar putea transforma într-un război comercial cu adevărat global dacă marii exportatori decid să redirecționeze produsele destinate anterior pieței americane către alte economii – care, la rândul lor, ar putea reacționa cu noi tarife.

Gândiți pe mai multe orizonturi de timp

Este firesc ca atenția să fie concentrată pe impactul tactic imediat. Totuși, în timp ce își ajustează permanent analiza pe termen scurt, liderii riscă să ignore consecințele strategice. Orice analiză trebuie să se desfășoare simultan pe axele ciclică (pe termen scurt) și structurală (pe termen lung). Următoarele câteva trimestre nu ar trebui să conteze mai mult decât următorul deceniu.

Gestionarea incertitudinii macroeconomice devine rapid o abilitate esențială pentru liderii din business, iar politica tarifară va rămâne în centrul atenției. Cei care investesc în capacități analitice vor fi mai bine pregătiți să facă față volatilității tot mai mari din jurul regimului tarifar.

de Philipp Carlsson-Szlezak – economist-șef global al Boston Consulting Group, Paul Swartz – director executiv și economist senior în cadrul BCG Henderson Institute, și Martin Reeves – președintele BCG Henderson Institute.

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

realme 14 5G – Design mecha futurist și performanță fără compromis 12:31 AM (14 hours ago)

14 Seriesrealme, cel mai rapid brand de smartphone-uri în ascensiune la nivel global, anunță lansarea celui mai nou model din seria Number: realme 14 5G. Cu un design revoluționar „Mecha” și un sistem de iluminare inedit „Victory Halo”, acest model ridică standardele estetice pentru telefoanele din segmentul mediu.

Design futurist inspirat din Mecha
Inspirat de legendarii roboți Mecha din universul science fiction, realme 14 5G îmbină într-un mod spectaculos elementele de inginerie și estetică. Liniile geometrice îndrăznețe, ce amintesc de armura unui Mecha, decorează spatele telefonului și îi conferă un aspect distinct și captivant. Această filozofie de design nu este doar pentru show ci completează perfect performanțele telefonului, reflectând angajamentul realme pentru inovație și excelență tehnologică.

Mecha Silver-2

Iluminare Victory Halo
Mai mult decât un simplu efect vizual, Victory Halo este o experiență în sine. Amplasat în jurul modulului foto, acest inel luminos strălucește în alb cald și oferă efecte personalizabile: fie că e vorba de o victorie în jocuri, un mesaj primit sau momentul încărcării. Utilizatorii pot alege între modul „Flash”, cu pulsații dinamice sau „Breathing”, cu tranziții line, pentru a-și personaliza interacțiunea cu telefonul.

Mecha Silver-1Campionul autonomiei: baterie de 6000mAh
Pe lângă designul său spectaculos, realme 14 5G impresionează și prin autonomie. Este echipat cu o baterie Titan de 6000mAh, una dintre cele mai generoase din categoria sa de preț. Oferă până la 10 ore de gaming neîntrerupt și până la 17,5 ore de redare video, stabilind un nou standard pentru utilizatorii care vor mai mult de la telefonul lor.
realme utilizează o baterie de ultimă generație, cu o densitate energetică impresionantă de 782Wh/L, asigurând durabilitate chiar și după 1400 de cicluri de încărcare.

Mai multe detalii despre preț, disponibilitate și data oficială de lansare pentru realme 14 5G vor fi dezvăluite în curând.

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

Vertiv anunță lansarea globală a portofoliului de infrastructură prefabricată suspendată pentru accelerarea implementării centrelor de date 12:17 AM (15 hours ago)

Vertiv™ SmartRun simplifică instalarea, reduce necesarul de forță de muncă și permite scalabilitatea rapidă pentru medii de calcul de înaltă densitate

English version

SmartRun_RightFront_Micsorat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vertiv (NYSE: VRT), furnizor global de infrastructură digitală critică și soluții pentru continuitate, a anunțat astăzi lansarea Vertiv™ SmartRun, un sistem modular de infrastructură prefabricată suspendată, conceput pentru a integra într-o singură soluție scalabilă: distribuția de energie de înaltă densitate prin busbar, rețeaua de conducte pentru răcire cu lichid, izolarea culoarului cald și infrastructura de rețea, susținând astfel amenajarea accelerată a centrelor de date. Această soluție „all-in-one” reduce complexitatea și accelerează timpii de implementare ai aplicațiilor de tip cloud și de antrenare AI, atât pentru centrele de date noi (greenfield), cât și pentru cele reamenajate (retrofit), de tip colocare și hyperscale.

Implementarea Vertiv SmartRun oferă avantaje semnificative în ceea ce privește scalabilitatea și eficiența, oferind viteză de la un capăt la altul și configurații adaptabile pentru a îndeplini diverse cerințe de proiectare. Cu asamblare prefabricată, design plug-and-play și un proces simplificat de instalare cu o singură ridicare, Vertiv SmartRun poate fi implementat la fața locului cu până la 85% mai rapid decât metodele tradiționale de construcție, permițând instalații de centre de date mai mari de 1MW pe zi cu o singură echipă. Sistemul preconfigurat reduce necesarul de muncă pentru proiectarea inginerească și instalarea barelor de distribuție, a țevilor, cablurilor de rețea și a sistemelor de închidere a culoarului cald, oferind o soluție eficientă pentru integrarea infrastructurii suspendate.

SmartRun_Front_MicsoratSistemul abordează, de asemenea, provocările legate de spațiul tehnic disponibi în ceea ce privește încorporarea noilor tehnologii de eliminare a căldurii în centrele de date AI, prin integrarea unei rețele secundare de fluide în proiectarea Vertiv SmartRun. Sistemele de conducte prefabricate din oțel inoxidabil reduc complexitatea proiectării, fabricării și punerii în funcțiune, oferind o singură sursă pentru suportul complet de răcire cu lichid a centrelor de date.

„Pe măsură ce cerințele privind infrastructura digitală evoluează, organizațiile au nevoie de soluții care să accelereze creșterea fără a adăuga complexitate,” a declarat Viktor Petik, vicepreședinte senior pentru soluții de infrastructură la Vertiv. „Vertiv™ SmartRun este o investiție strategică într-o infrastructură prefabricată, de înaltă densitate, care aduce agilitate operațională și permite o extindere fără întreruperi pentru a sprijini viitorul calculului de înaltă densitate.”

Vertiv™ SmartRun este susținut de Vertiv™ Liquid Cooling Services și Vertiv™ Services, o rețea globală de experți instruiți, disponibili pentru a oferi suport complet în instalarea, mentenanța și optimizarea infrastructurii răcite cu lichid, asigurând o gestionare termică eficientă și o fiabilitate pe termen lung în medii cu densitate ridicată.

Pentru mai multe informații despre Vertiv SmartRun și portofoliul Vertiv de soluții de infrastructură, energie, răcire și servicii, vizitați Vertiv.com.

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

Trei noi parcuri de retail în 2025 12:06 AM (15 hours ago)

Curtea de Argeș Retail ParkCapital Management și subsidiara REPACO Capital își consolidează prezența pe piața parcurilor de retail din România, prin inaugurarea Curtea de Argeș Retail Park, la 17 aprilie 2025, în timp ce un obiectiv similar este în construcție, la Breaza, iar în fază finală de avizare – un retail park la Brașov.

Totalul investițiilor în dezvoltarea de strip mall-uri pe care o preconizează REPACO Capital și GELD Capital Management pentru anul 2025 se ridică la peste 20 milioane euro. REPACO Capital este deținută în proporție de 75% de GELD Capital Management și 25% de Muntenia Engineering & Construction.

Din suprafața închiriabilă totală a celor trei parcuri, de aproape 15.000 mp, 95% a fost deja contractată de chiriași.

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

ASUS Business Summit 2025: perspective asupra viitorului muncii și educației în EMEA 13 Apr 10:19 PM (yesterday, 10:19 pm)

Reunind participanți din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, cea de-a treia ediție ASUS Business Summit din regiunea EMEA a constituit o platformă dedicată partenerilor comerciali ASUS pentru a explora cele mai noi tehnologii destinate mediului de afaceri și educației.

pressrel_m8h73y18s7bxxcex1cma0kvc

Organizat în Alicante, Spania, ASUS Business Summit 2025 a reunit partenerii și experții ASUS pentru a experimenta direct cele mai recente inovații ale companiei. ASUS și-a reafirmat poziția de lider în regiune, având o creștere remarcabilă în sectoarele educațional și comercial, dezvăluind soluții durabile, pregătite pentru AI, destinate muncii și învățării hibride. Cu un accent puternic pe designul ghidat de principiile ESG și o creștere anuală de 40% în implicarea partenerilor, summitul a reafirmat angajamentul ferm al ASUS față de inovație, sustenabilitate și parteneriate pe termen lung.

Aspecte evidențiate de ASUS la Business Summit 2025

Consolidarea poziției de lider în EMEA
La ASUS Business Summit 2025, ASUS și-a consolidat poziția de partener de încredere în domeniul B2B pentru sectoarele Educație și IMM/Enterprise. Evenimentul a evidențiat o creștere anuală de peste 200% a vânzărilor de desktop-uri EDU în regiunea EMEA și o evoluție peste așteptări în segmentele IMM și Guvernamental. ASUS a pus accentul pe o strategie centrată pe utilizator, prezentând dispozitive durabile, ușor de întreținut, concepute pentru mediile moderne de muncă și învățare hibridă.

expertbook_p1__p1503__product_04Transformarea sălilor de clasă cu soluțiile ASUS pentru educație
În domeniul educațional, ASUS a prezentat laptopurile din seria BR și monitoarele Eye Care, ideale pentru utilizarea zilnică în clasă – robuste, modulare și certificate pentru siguranța elevilor și utilizarea pe termen lung. Soluțiile EdTech se extind și la „esports”, ASUS ajutând școlile să dezvolte programe incluzive care încurajează gândirea critică și alfabetizarea digitală.

Creșterea productivității cu dispozitive business pregătite pentru AI
Adresându-se clienților de tip IMM/Întreprinderi, ASUS a lansat noile linii ExpertBook și ExpertCenter, care includ dispozitive pregătite pentru AI, precum seria ExpertBook P și ASUS NUC. Acestea oferă durabilitate superioară, permit întreținerea fără unelte și au o eficiență certificată Energy Star. Integrarea „Digital Product Passports” și a unui design în conformitate cu normele ESG sprijină eforturile de sustenabilitate din diverse industrii.

p5404_product_photo_web02Parteneriate pentru creștere pe termen lung
ASUS și-a reafirmat angajamentul față de inovație și parteneriate, prezentând noi instrumente pentru managementul IT, servicii de personalizare și o creștere de 40% an de an a implicării partenerilor din regiunea EMEA. ASUS Business Summit 2025 s-a încheiat ca un semnal puternic al angajamentului ASUS de a sprijini instituțiile și companiile în adaptarea la o lume digitală în continuă transformare.

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

BenQ prezintă noile proiectoare W5850 și W4100i 11 Apr 3:11 AM (4 days ago)

W_Keyvisual_1280x720_2502BenQ, brand recunoscut internațional în domeniul dispozitivelor pentru lifestyle digital, a prezentat astăzi proiectoarele Home Cinema W5850 și W4100i, redefinind experiențele cinematografice prin tehnologia AI Cinema și iluminarea cu stare solidă de ultimă generație (SSI).

„Pe măsură ce tehnologia de proiecție evoluează, consumatorii caută acum soluții versatile pentru experiențe imersive pe ecrane mari și rezoluție înaltă, care se potrivesc stilurilor de viață moderne”, a declarat Peter Huang, președintele BenQ Corporation. „Continuând angajamentul nostru de a aduce culorile autentice ale regizorilor la viață și de a impulsiona inovația în cinema-ul de acasă, noua serie BenQ Home Cinema răspunde nevoilor diverse ale entuziaștilor de divertisment, de la începători la profesioniști.”

Consolidând poziția de lider în domeniul divertismentului de acasă, noua serie Home Cinema include iluminare cu stare solidă pentru toate modelele. Aceste surse de lumină LED și laser de ultimă generație oferă o durabilitate superioară, luminozitate constantă și eficiență energetică, protejând investițiile în sistemele de home theatre pe termen lung.

BenQ conduce în precizia culorilor prin tehnologia CinematicColor™, care garantează acuratețea din fabrică, cu certificări THX și ISF. Fiecare proiector din seria Home Cinema respectă standardele industriei, incluzând 100% Rec.709, 100% DCI-P3 și Delta E<3 (modelele de top ating Delta E<2), asigurând culori autentice, exact așa cum au fost intenționate de regizori. În plus, tehnologia proprie HDR-PRO™ îmbunătățește contrastul prin procesare în mai multe etape — Global Contrast Enhancer, Local Contrast Enhancer și Dynamic Black — susținând HDR10, HLG și HDR10+ pentru imagini vibrante și realiste.

Seria BenQ Home Cinema include și reducerea zgomotului pentru a îmbunătăți conținutul de streaming comprimat. Cel mai recent mod AI Cinema duce acest lucru mai departe, analizând compunerea imaginii în timp real, ajustând dinamic HDR-ul, saturația culorilor și claritatea. Acest lucru duce la o experiență de streaming mai clară și mai imersivă. Abordând problema calității video comprimate pe platformele de streaming, această inovație garantează că fiecare scenă — de la blockbustere hollywoodiene la conținut original de streaming — oferă culori și detalii la un nivel cinematografic.

W5850_Scenario_1280x720_2501-5

Noua gamă de proiectoare BenQ Home Cinema se adresează unei game largi de utilizatori, de la iubitori dedicați de film la consumatori versatili de media și novici în home theatre, oferind culori vibrante, realiste și contrast superior într-o varietate de medii.

W5850: Proiectat pentru ecrane de dimensiuni mari
Proiectat pentru experiența cinematografică supremă, BenQ W5850 stabilește un nou standard, oferind un ecran de 200 de inch— depășind concurența care se limitează la dimensiuni mai mici. Proiectat pentru camera întunecate, oferă o precizie a culorii de top, negru adânc și un raport de proiecție versatil de 1.0–1.6. Cu un sistem de ajustare digitală a lentilelor pe patru direcții, zoom motorizat 1.6x și o luminozitate de 2600 lumeni, W5850 proiectează un ecran masiv de 180 de inci de la doar 4 metri, asigurând acuratețea culorilor 100% Rec. 709 / DCI-P3 cu calibrare din fabrică Delta E <2 pentru imagini realiste.

W4100i: Versatilitate completă pentru divertismentul de acasă
W4100 îmbunătățește conținutul de pe platformele de streaming în timp real cu modul de calibrare AI Cinema, asigurând o calitate cinematografică cu Android TV încorporat și instalare adaptabilă. Sursa de lumină LED de 3200 lumeni oferă o experiență HDR excepțională, optimizând contrastul între luminozitate și zonele întunecate, păstrând în același timp o reprezentare exactă a culorilor pentru o experiență de vizionare captivantă.

W2720i: Cinema la tine în sufragerie
W2720i îmbunătățește accesibilitatea cinema-ului de acasă cu tehnologia AI Cinema și adaptarea la lumina ambientală, optimizând automat imaginile în funcție de schimbările subtile de iluminare. Indiferent dacă este necesar să ajustezi distanțele de instalare sau să faci față fluctuațiilor de lumină, acest proiector garantează o experiență de home theatre imersivă fără eforturi.
Noile proiectoare din seria BenQ Home Cinema oferă conectivitate avansată, inclusiv HDMI 2.1, SPDIF și eARC pentru Dolby Atmos și sunet surround 7.1, împreună cu un mod Fast de latență redusă, oferind un timp de răspuns de 17,9 ms pentru filme, sporturi și jocuri.

BenQ oferă soluții adaptate diverselor tipuri de conținut de divertisment și cerințe de spațiu, garantând experiențe vizuale de înaltă calitate care răspund nevoilor fiecărui utilizator. Pentru a afla mai multe, vizitați:

W4100i: https://www.benq.eu/ro-ro/projector/cinema/w4100i.html
W5850: https://www.benq.eu/ro-ro/projector/cinema/w5850.html

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

ELKO Romania adaugă brandul AUKEY în portofoliu 11 Apr 2:53 AM (4 days ago)

ELKO Romania, membru al grupului ELKO și unul dintre principalii distribuitori de produse și soluții IT din țară, anunță semnarea unui acord de distribuție cu AUKEY, un brand global recunoscut pentru inovația și tehnologia de ultimă oră integrate în soluții de încărcare și accesorii mobile premium.

AUKEY_ELKO

Prin acest parteneriat, ELKO Romania își diversifică portofoliul și oferă partenerilor săi acces la produse performante, cu design deosebit, menite să îmbunătățească stilul de viață digital al consumatorilor moderni.

Prezent astăzi în peste 150 de țări, AUKEY se dedică dezvoltării de soluții tehnologice practice și fiabile, de la accesorii USB-C și soluții de alimentare, la produse audio Bluetooth. Brandul se concentrează pe performanță, experiențe de utilizare intuitive și excelență în design, integrând tehnologii proprietare avansate precum GaN (Nitrat de Galiu), MagFusion Charge, Dynamic Detect și AiPower pentru a asigura încărcarea eficientă și sigură a dispozitivelor, oriunde și oricând. Angajamentul AUKEY față de calitate și inovație este reflectat în portofoliul său în continuă expansiune.

Gama de produse AUKEY disponibilă acum prin ELKO Romania include o selecție atentă de accesorii esențiale, caracterizate prin performanță, durabilitate și design premium:

• Încărcătoare ultra-rapide:
o    Încărcător auto CC-P3 (100W): O adevărată uzină de energie pentru mașină, oferind o putere totală de 100W prin 3 porturi (2x USB-C, 1x USB-A). Portul USB-C2 poate livra până la 100W (PD & PPS), suficient pentru a alimenta rapid chiar și laptopuri compatibile, în timp ce celelalte porturi oferă până la 30W. Designul compact, indicatorul LED și multiplele certificări de siguranță (FCC, CE, RoSH) îl fac partenerul ideal pentru călătorii.
o    Încărcător de perete PA-C1 (30W): Mic, dar puternic, acest încărcător utilizează tehnologia avansată GaN și 3D stacking pentru a fi semnificativ mai mic decât modelele standard. Oferă încărcare rapidă de 30W (PD 3.0, PPS, QC4+) printr-un port USB-C universal, fiind perfect pentru smartphone-uri și tablete Apple sau Android. Dispune de protecții multiple și un finisaj mat elegant.

PB-Y57GRAY_7-3• Baterii externe (Power Banks):
o    PB-Y42 Sprint X (20000mAh / 30W): Capacitate generoasă de 20000mAh într-un design slim, capabilă să încarce un iPhone 15 de peste 4 ori sau chiar un MacBook Air. Oferă 30W Power Delivery prin cele două porturi USB-C, permițând încărcarea rapidă a telefoanelor, tabletelor și chiar a laptopurilor mici. Dispune și de un port USB-A (22.5W) și poate încărca 3 dispozitive simultan. Include mod de încărcare pentru dispozitive cu consum redus.
o    PB-Y55 Spark Mini (10000mAh / 20W): Ultra-compactă și ușoară, având dimensiunea unei palme, această baterie de 10000mAh este ideală pentru utilizarea zilnică. Poate încărca un iPhone 15 de aproape două ori și oferă 20W Power Delivery prin portul USB-C pentru încărcarea rapidă a iPhone-ului. Include și un port USB-A și permite încărcarea în timp ce bateria externă se reîncarcă (pass-through). Certificată CE și FCC pentru siguranță.

• Stații și suporturi de încărcare wireless (Qi2 & MFW Certified):
o    LC-MC311 & LC-MC312 (Stații 3-în-1): Câștigătoare ale premiului Red Dot Design 2024, aceste stații elegante încarcă simultan un iPhone (15W wireless rapid, certificat Qi2), un Apple Watch (5W rapid, certificat MFW – Made for Watch) și căști AirPods. Elimină dezordinea cablurilor și oferă unghiuri de vizualizare ajustabile (LC-MC311) sau un design ultra-slim și pliabil, perfect pentru călătorii (LC-MC312). Ambele au construcție premium din metal.
o    HD-MC13 (Suport auto magnetic): Fixează și încarcă rapid (15W wireless, certificat Qi2) iPhone-urile compatibile MagSafe direct pe grila de ventilație a mașinii. Magneții puternici N52 asigură o prindere sigură, chiar și pe drumuri denivelate, iar unghiul de vizualizare este ajustabil 360°.

• Cabluri durabile și rapide:
o    CB-NAC2 (USB-A la USB-C, 1,8m): Cablu robust cu împletitură din nylon și capete ranforsate, testat pentru peste 10.000 de conectări. Suportă încărcare rapidă 60W (QC 3.0) și transfer de date la 480Mbps. Lungimea de 1,8 metri oferă flexibilitate sporită.
o    CB-NCC1 (USB-C la USB-C, 1m): Ideal pentru dispozitivele moderne, acest cablu USB-C la USB-C suportă încărcare rapidă 60W Power Delivery și transfer de date la 480Mbps. Învelișul din nylon împletit asigură durabilitate și flexibilitate.

AUKEY New LOGO2025228Produsele AUKEY sunt disponibile imediat pentru partenerii ELKO Romania.

Companiile interesate pot obține mai multe informații despre produse și condiții comerciale contactând echipa de vânzări ELKO Romania la adresa sales@elko.ro sau accesând platforma de e-commerce a companiei.

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

Work Evolution Summit 2025: Viitorul muncii începe acum 10 Apr 10:50 PM (4 days ago)

Life in Codes revine cu ediția 2025 a Work Evolution Summit, care va avea loc în perioada 20–21 mai, la București — o continuare ambițioasă a celui mai relevant eveniment din România dedicat evoluției muncii, tehnologiei și ecosistemului Atlassian.

English version

72985856-ab2c-11ef-8a3f-de756f2d0607

Ajuns deja la a doua ediție, summitul devine rapid platforma de referință pentru profesioniștii care gândesc pe termen lung și doresc să înțeleagă cum inteligența artificială, automatizarea și colaborarea digitală schimbă modul în care construim, conducem și dezvoltăm organizații. Participanții vor explora studii de caz reale, vor participa la workshopuri practice și vor interacționa cu lideri de opinie din domeniul tehnologiei, business-ului și transformării digitale.

Work Evolution Summit 2025 se adresează decidenților de business, managerilor IT, managerilor de proiect, oameni – procese – echipe, și inginerilor DevOps. Subiectele abordate sunt relevante pentru toți cei care vor să obțină perspective concrete privind instrumente precum Jira, Confluence și Jira Service Management, și să descopere cum pot fi valorificate la maximum cu ajutorul AI-ului și automatizărilor. De la managementul serviciilor până la colaborarea scalabilă, accentul cade pe impact real, nu doar pe concepte la modă.

Agenda include speakeri de top, locali și internaționali, printre care experți Atlassian, creatori de aplicații și lideri de transformare din companii precum UiPath, Lendox și Edge Institute. Veți descoperi sesiuni aprofundate despre adopția AI, productivitatea la scară, design organizațional, evoluția ITSM și rolul esențial al leadership-ului și investiției private în susținerea schimbării digitale.

„Acesta este mai mult decât un eveniment – este un spațiu pentru cei curioși, curajoși și convinși că modul în care muncim poate fi îmbunătățit constant. Am creat Work Evolution Summit pentru a inspira echipe mai bune, instrumente mai inteligente și strategii mai clare”, spune Alexandru Luchian Constantinescu, CEO Life in Codes.

Cu sprijinul unei comunități în creștere și o prezență internațională tot mai puternică, Life in Codes continuă să ajute companiile să navigheze complexitatea cu claritate, oferind servicii certificate de consultanță, implementare și suport pentru întregul ecosistem Atlassian și nu numai.

Mai multe detalii și bilete: https://lifeincodes.com/work-evolution-summit

Despre Life in Codes

Life in Codes oferă companiilor consultanță, implementare și mentenanță pentru produsele Atlassian și extensiile lor. Acestea sunt destinate tuturor echipelor și au ca scop îmbunătățirea colaborării între echipe, managementul proiectelor, serviciilor și activităților, și o mai bună interacțiune cu clienții.

Experiența vastă de a lucra atât cu echipe de experți în IT, cât și cu echipe non-tehnice a permis Life in Codes să colaboreze cu firme importante din sectorul public și privat. Cu peste 11 ani de experiență și 18 certificări Atlassian, compania a gestionat cu succes peste 4.000 de cereri de la clienți si a implementat mai mult de 15.000 de linii de cod în scripturi de automatizare și integrări personalizate.
Life in Codes activează pe piața din România din 2013, iar în Estonia compania este prezentă din 2020 și deține un portofoliu vast și diversificat de clienți, incluzând companii de top din industrii precum financiar, marketing, retail, healthcare, asigurări, HR și telecomunicații.

Echipa Life in Codes este compusă din 12 profesioniști, care își desfășoară activitatea remote din Anglia, Franța, Belgia, Croația, Estonia, Lituania și România, flexibilitatea fiind elementul care a permis companiei diversificarea portofoliului de clienți. În prezent, printre clientii Life in Codes se numara: Swift, Comisia Europeană, DHL, Libra Internet Bank, Orange, Fan Courier, Salt Bank, Exclusive Networks, Up Romania, Orange, Softbinator și AdoreMe.

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?