Blog Rss View RSS

No description
Hide details



In 3 stappen dimmen met de 3-standen ledlamp 13 Feb 3:00 PM (last month)

In deze blog leggen we uit wat een 3-standen ledlamp is, hoe je deze kunt gebruiken en welke voordelen deze lamp biedt.

Een 3-standen ledlamp is een lamp die in drie verschillende standen kan branden. De lichtniveaus variëren van zacht licht (15% van de maximale helderheid) naar gemiddeld licht (50%), tot volledig licht (100%). Je regelt de hoeveelheid licht eenvoudig met een gewone aan-uit schakelaar, waardoor je geen aparte dimmer nodig hebt.

Dimmen in 3 standen

Hoe werkt een 3-standen lamp?

Met de aan-uitknop stel je de gewenste lichtstand in. Dit betekent dat je geen dimmer nodig hebt en de hoeveelheid licht eenvoudig regelt door op de aan-uitknop te drukken. Het werkt als volgt:

Als extra functionaliteit beschikken onze 3-standen lampen over een geheugenfunctie: de lamp onthoudt de laatste ingestelde lichtstand. Dit betekent dat de lamp bij het opnieuw aanzetten automatisch terugschakelt naar de stand die je het laatst hebt gebruikt.

Wat ook handig is, is dat je meerdere 3-standen lampen met dezelfde schakelaar kunt bedienen. Dit is bijvoorbeeld ideaal als je meerdere 3-standen kaarslampen in een kroonluchter hebt. Alle lampen dimmen dan tegelijkertijd. Mocht een lamp niet synchroon dimmen, dan kun je ze eenvoudig resetten naar de beginstand door de schakelaar drie keer snel aan/uit te zetten.

Let op: omdat je de 3-standen lamp bedient met de aan-uitknop, kun je deze niet aansluiten op een reguliere leddimmer.

Over de fitting van een 3-standen dimbare ledlamp

Een 3-standen dimbare lamp heeft dezelfde fitting als andere ledlampen, namelijk een E14- of E27-fitting.

Dit betekent dat de 3-standen lampen passen in armaturen met zowel een kleine als een grote fitting.

Waar kun je 3-standen ledlampen gebruiken?

De veelzijdigheid van de 3-standen dimbare lamp maakt deze geschikt voor verschillende toepassingen:

Voordelen van 3-standen ledlampen

3-standen dimbare lampen bieden tal van voordelen. Hier zijn er enkele voor je op een rij:

Bestel jouw 3-standen ledlamp

Ledlampenkopen.nu is specialist in ledverlichting en biedt een breed assortiment 3-standen lampen. Bij iedere 3-standen lamp staat vermeld in welke percentages de lamp te dimmen is.

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

Halogeen spots vervangen door LED spots 9 Jul 2023 4:00 PM (last year)

Het betere alternatief voor halogeen

Het is een duurzame en kostenbesparende keuze om halogeen spots te vervangen door LED spots. Voorheen was de halogeen spot een prima alternatief voor de traditionele gloeilamp, omdat deze meer licht gaf en een langere levensduur had. Tegenwoordig zijn  LED spots het betere alternatief voor halogeen, omdat ze energiezuiniger en betrouwbaar zijn.

Het vervangen van een halogeen spot door een LED spot is eenvoudig.

Kijk eerst op hoeveel Volt je huidige halogeenlamp werkt. Dat is 12 Volt of 230 Volt (netstroom). LED spotjes voor 230 Volt kunnen direct op het stroomnetwerk aangesloten worden. Voor LED spotjes die werken op 12 Volt heb je een transformator nodig om de verlichting te laten branden. Vanwege betrouwbaarheid adviseren wij de oude transformator er tussenuit te laten en LED rechtstreeks op het netstroom aan te sluiten.

Op basis van het aantal Watt van de halogeenspot kun je een LED spot uitzoeken die met minder energieverbruik dezelfde lichtopbrengst bereikt.

Tip: gebruik deze tabel om te bepalen hoeveel wattage de LED spot moet zijn om je huidige halogeen spot te vervangen.

Tabel wattages lampen

Dat het een uitstekende keuze is, zullen we hieronder verder toelichten aan de hand van een aantal voordelen.

Voordelen LED spots ten opzichte van halogeen spots

Waar moet je nu op letten als je LED spots wilt gaan aanschaffen. Dat lees je in de volgende alinea.

Tips bij het vervangen van halogeen spots

Als je besloten hebt om halogeen spots te vervangen, vraag je je misschien af wat een goede LED spot is.

Het antwoord op de vraag, hangt af van wat je zoekt en dus het beste bij jou past. Focus je dus niet alleen op de prijs, maar juist op de lichtkleur die je zoekt, de hoeveelheid licht (lumen) die de spot moet geven en of deze wel of niet dimbaar is. Daarnaast kun je ook nog kiezen hoe breed de lichtbundel moet zijn.

Fittingen

Er zijn verschillende fittingen verkrijgbaar:

Als je halogeen spotjes met een MR16 of GU5.3 fitting wilt vervangen door LED, houd er dan rekening mee dat je ook een LED trafo bestelt. Je kunt er ook voor kiezen de oude transformator weg te laten en de fittingen te vervangen door losse GU10 fittingen. Zo vervang je de oude prikfitting door GU10 LED spots. Het voordeel daarvan is dat je meer keuze hebt.

Dimmen

Een LED spot werkt door haar technische componenten anders dan traditionele halogeenspotjes die altijd dimbaar zijn. Krijgt een traditioneel halogeenspotje minder stroom dan brandt deze zachter en bij meer stroom geeft deze meer licht. Wat belangrijk is, is dat je bij jouw keuze voor een LED spot erop let of deze dimbaar of niet-dimbaar is. Kies je voor een dimbare LED spot, zorg dan dat je ook een geschikte LED dimmer bestelt.

Lichtkleur

De lichtkleur 2700K is de meest populaire en meest verkochte lichtkleur. Deze kleur wordt heel breed toegepast en is een goede vervanger voor als je bijvoorbeeld je traditionele halogeenspot wilt vervangen.

LED spots zijn verkrijgbaar van extra warm tot modern wit licht. De lichtkleur wordt uitgedrukt in Kelvin (K). Daarbij geldt dat hoe lager het K-getal is, des te warmer is de lichtkleur. En hoe hoger het K-getal, des te witter de lichtkleur. Wil je kaarslicht? Kies dan voor 1800 of 2100K. Kies voor 2700K als je de kleur van je huidige halogeenlamp mooi vindt. Voor wit licht kies 3000-4000K en wil je daglicht evenaren? Kies dan voor 6000K.

Snel en simpel te vervangen

Hopelijk heb je door het lezen van deze blog meer informatie gekregen over het vervangen van halogeen spots door LED spots. De voordelen zijn wat ons betreft helder. Het is een energiezuinige en duurzame keuze.

In onze webshop hebben we een breed assortiment aan LED spots. We helpen je graag nog verder op weg. Wil je meer weten, bel of mail dan met onze Klantenservice!

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

Nog meer energie besparen met buitenlampen met sensor 1 Jun 2023 4:00 PM (last year)

Buitenverlichting met sensoren

Als je nog geen buitenlampen hebt hangen, kun je kiezen voor buitenlampen met een geïntegreerde sensor in het armatuur. Er zijn twee verschillende soorten sensoren:

  1. Schemersensor, ook wel dag- en nachtsensor genoemd
  2. Bewegingssensor

Heb je al buitenlampen zonder sensor hangen in je tuin of rondom huis en wil je deze automatisch aan- en uit laten gaan? Dan heb je de volgende opties om dit te realiseren:

  1. Draai LED sensorlampen in je bestaande buitenarmatuur
  2. Plaats een losse bewegingssensor tussen de lamp en het buitenarmatuur

Hieronder lichten we alle opties één voor één toe.

Buitenlampen met schemersensor

Buitenlampen met schemersensoren hebben een sensor die het licht inschakelt als het begint te schemeren en het licht uitschakelt als het weer licht is. De sensor is geïntegreerd in het armatuur, de buitenlamp. Een schemersensor noem je ook wel een dag- en nachtlichtsensor, omdat de sensor reageert op basis van dag- en nachtlicht.

LED lampen zijn uitermate geschikt voor een buitenlamp met sensor. Door het lage stroomverbruik van een LED lamp is het geen probleem als deze de hele nacht brandt. En in de zomermaanden zal deze LED lamp minder branden dan in de donkere wintermaanden. Zo bespaar je dus nog meer energie met LED lampen.

Met een buitenlamp met schemersensor hoef je er zelf niet aan te denken om de lamp aan of uit te zetten. Ook als je niet thuis bent, wordt je woning of tuin goed verlicht als het donker wordt. Het geeft een comfortabel en veilig gevoel als je in het donker thuis komt. Ook schrikt het ongenode gasten af en houdt ze op veilige afstand.

Je herkent een buitenlamp met schemersensor aan dit symbool in onze webshop:

Buitenlampen met bewegingssensor

Een buitenlamp met een bewegingssensor is een armatuur met een ingebouwde bewegingsmelder. De bewegingsmelder detecteert beweging en zorgt ervoor dat de lamp automatisch aan gaat wanneer er iemand in de buurt komt. Daarna gaat de lamp vanzelf uit na een bepaald aantal seconden.

De bewegingssensor werkt op basis van PIR, Passieve Infrarood Sensor. Een passieve infrarood sensor is een elektronische sensor die infrarood licht meet dat door objecten in het gezichtsveld wordt uitgestraald. De sensor detecteert beweging van een bron die warmte afgeeft (meestal een persoon).

Je herkent een buitenlamp met bewegingssensor aan dit symbool in onze webshop:

LED sensorlampen voor bestaande buitenarmatuur

Als je al een buitenarmatuur hebt hangen zonder sensor, dan kun je de lamp ook vervangen door een LED lamp met ingebouwde dag- en nacht sensor. Er zijn LED lampen met sensor, die automatisch inschakelen bij schemer. Op deze manier gaat de lamp direct aan wanneer het donker begint te worden en uit wanneer het weer licht wordt. Deze lampen noem je dus ook wel LED lampen met dag- en nachtsensor.

Besparing met een losse LED sensorlamp

Een LED sensorlamp is wat duurder in aanschaf dan een standaard LED lamp of gloeilamp. Je hebt de aankoop van een LED sensorlamp echter al in zes maanden terugverdiend.

Hieronder geven we je een rekenvoorbeeld van de besparing van een LED sensorlamp ten opzichte van een gloeilamp.

De LED sensorlamp verbruikt in slaapstand slechts 0,4 watt per uur. Op jaarbasis is dan zo’n 3,5 KwH en omgerekend is dat zo’n € 1,23.

Op basis van een LED sensorlamp van 2 watt die gemiddeld 10 uur per dag aan staat, is het verbruik 7.3 KwH per jaar x € 0,35 per KwH is € 2,62 per jaar. Dit samen met de € 1,23 vast verbruik, komen we op een verbruik van totaal € 3,85 per jaar. Prijzen geldig in juni 2023.

Als we dit vergelijken met een vergelijkbare gloeilamp van 25 Watt, gebruikt deze 91.3 KwH per jaar x € 0,35 per KW, dan is dat € 31,95 energieverbruik per jaar. Dat scheelt dus € 28,10 op jaarbasis.

Hiermee heb je de aankoop van de LED sensorlamp al na zes maanden volledig terugverdiend. Daarbij hoef je ook niet meer na te denken of je de lampen tijdig aan of uit hebt gezet. Wel zo handig toch.

Losse bewegingssensor

Een bewegingsmelder is een apparaat waar een bewegingssensor in verwerkt is. De bewegingssensor detecteert bewegingen in de directe omgeving. Als er beweging wordt gedetecteerd, zal de lamp die aan de bewegingsmelder gekoppeld is, inschakelen. De verlichting schakelt automatisch uit als er een bepaalde tijd geen beweging is gedetecteerd. Het is daarom ook de optimale beveiliging in en rondom een woning of bedrijfspand.

Op pad voor buitenverlichting met sensoren

In onze webshop hebben we een breed assortiment buitenlampen met sensoren. Als je van plan bent buitenlampen met bewegings- of schemersensoren aan te schaffen, let dan op de beschermingsklasse (IP). De IP-klasse van een buitenarmatuur moet ten minste 44 zijn, dat zorgt voor bescherming tegen verschillende weersomstandigheden. We verkopen buitenlampen met schemersensoren en buitenlampen met bewegingssensoren. Ook kun je bij ons LED lampen met dag- en nachtsensor kopen.

Lees meer over de technische specificaties van onze buitenlampen met sensoren en LED sensorlampen in onze webshop. Wil je graag advies?

Neem dan contact op met onze Klantenservice en wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuzes als je nog meer energie wilt besparen door je buitenverlichting niet altijd te laten branden.

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

De juiste lichtkleur voor jouw LED buitenverlichting 21 May 2023 4:00 PM (last year)

LED lampen voor buiten selecteren

Welke soort LED lampen je wilt gebruiken voor je LED buitenverlichting hangt af van drie factoren:

Niet alleen het aantal lumen bepaalt de sfeer op een bepaalde plek in de tuin of rondom het huis, ook de lichtkleur van LED lampen voor buiten heeft hier invloed op. Hieronder leggen we uit wat lichtkleur is en wat de K-waarden op een verpakking betekenen.

Wat is lichtkleur?

De kleur van licht wordt uitgedrukt in de eenheid Kelvin (K). Daarom staat op alle lampen een getal met een K. Simpel gezegd: hoe lager de Kelvin-waarde, hoe warmer het licht.

Als je een gezellige sfeer in de tuin wilt, moet je LED lampen met een lage Kelvin-waarde kiezen. Als je op zoek bent naar functioneel licht, kies dan LED lampen met een hogere Kelvin waarde. Deze kleurentabel toont de verschillende lichtkleuren, uitgedrukt in Kelvin (K).

Lichtkleuren Kelvin

In onze webshop gebruiken we de volgende kleurdefinities voor onze LED lampen:

1800K - 2400K = extra warm

2500K - 2700K = warm wit

3000K = modern warm

4000K = koel wit

5000K - 6000K = daglicht wit

Toepassingen buitenlichtkleur

In deze tabel leggen we uit voor welke buitentoepassingen je de verschillende lichtkleuren kunt gebruiken.

Tabel de juiste lichtkleur voor buitenverlichting

Tip: Bij het kiezen van de juiste lichtkleur voor LED-verlichting voor buiten is het ook belangrijk om rekening te houden met de achtergrond waartegen het armatuur zal worden gebruikt. Dit kan van invloed zijn op de te kiezen lichtkleur. Voor een moderne, witte muur kunt u een hogere Kelvin-waarde kiezen dan voor een muur met rode bakstenen of een houten achtergrond. Een lagere Kelvin-waarde, d.w.z. een zachtere, warmere lichtkleur, past beter bij jou. Natuurlijk hangt dit ook af van je eigen voorkeuren en smaak.

 

Bepaal zelf de lichtkleur van LED lampen voor buiten

Wil je de lichtkleur van je LED lampen voor buiten zelf bepalen en aanpassen aan de situatie? Kies dan voor dimbare LED lampen of dimbare LED spots. Met gedimd tot warm licht creëer je met één druk op de knop de juiste sfeer voor elke situatie.

Met gedimd tot warm licht creëer je met één druk op de knop de juiste sfeer voor elke situatie.

Tip: Zelfs buitenshuis kun je je verlichting op afstand bedienen met je smartphone of aanpassen via een Smart Hub. Met de slimme LED-verlichting van ons huismerk Ynoa kies je voor kwaliteit tegen een betaalbare prijs.

Kies de juiste lichtkleur voor je LED buitenverlichting

Zie het volledige assortiment LED buitenverlichting in onze webshop en kies de juiste LED lampen. Bijna alle LED lampen zijn geschikt voor buitengebruik zolang ze worden gebruikt in waterdichte armaturen. In onze webshop vind je de lichtkleur (K) van onze LED lampen bij de technische gegevens van het product.

Wil je persoonlijk advies of meer informatie? Neem dan contact op met onze klantenservice via telefoon, e-mail of What's App. We helpen je graag om je tuin duurzamer te maken met LED buitenverlichting.

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

3 tips voor het aantal lumen dat je buitenshuis nodig hebt 16 May 2023 4:00 PM (last year)

Wat is een lumen?

Lumen is de hoeveelheid licht die een gloeilamp uitstraalt, of de lichtopbrengst van een lichtbron. Als u een LED lamp koopt, staat het aantal lumen op de verpakking, zodat u weet hoeveel licht de lamp afgeeft.

Het aantal lumen dat u nodig hebt, varieert van kamer tot kamer. Het hangt af van de grootte en vorm van de kamer, de hoogte van het plafond of de muur waarop de lamp wordt gebruikt en natuurlijk uw persoonlijke voorkeuren. In huis heeft u bijvoorbeeld 300-400 lumen per vierkante meter nodig voor de woonkamer, voor een badkamer met beter licht bij de wastafel kiest u voor meer lumen.

Een lamp die u thuis wilt gebruiken, heeft een lichtsterkte van 300-400 lumen per vierkante meter nodig.

Ook als u LED buitenverlichting wilt kopen, moet u nadenken over hoeveel lumen u nodig hebt. Om het aantal lumen voor buiten te bepalen, geven we u in deze blog enkele tips die u hiervoor kunt gebruiken.

Het aantal lumen voor buiten bepalen

    1. Bepaal de hoeveelheid licht die u wilt hebben op de locatie in de tuin waar de LED-buitenlampen moeten worden geïnstalleerd.

      Hoe hoger de lumenwaarde, hoe meer licht. Een hoge lumenwaarde, d.w.z. meer licht, is goed om bijvoorbeeld donkere hoeken in de tuin te verlichten. Een laag aantal lumen, dus minder licht, zorgt voor sfeer en gezelligheid in de tuin.

    2. Bedenk de afstand tussen de LED lamp en wat u wilt verlichten.

      De afstand en de hoogte waarop de LED lamp wordt gebruikt, bepalen ook het aantal lumen. Als u een boom wilt verlichten met een tuinspot op een afstand van vier meter, hebt u meer lumen nodig dan voor sfeerverlichting in uw woonkamer. Als een lamp bijvoorbeeld op een hoogte wordt gebruikt, hebt u ook meer lumen nodig om een groter gebied te verlichten. Houd er rekening mee dat een LED lamp erg fel kan zijn. Het is daarom beter om niet te veel lumen te installeren in een open, glazen lantaarn bij de voordeur. Als u een buitenlamp hebt waarvan het licht niet in uw ogen schijnt, is dit geen probleem.

    3. Het wattage van de LED lamp bepaalt hoeveel lumen u kunt bereiken.

      Het wattage geeft het energieverbruik van een lamp aan. Een LED lamp is veel energiezuiniger dan een ouderwetse gloeilamp en kan meer lumen produceren met een lager wattage dan een gloeilamp. LED lampen zijn daarom een duurzame oplossing voor LED buitenverlichting.


De hoeveelheid licht die buiten wordt bereikt, of het totale aantal lumen buiten, hangt natuurlijk af van het aantal gebruikte LED lampen en hoeveel lumen ze elk hebben.

Let op:De sfeer van een plek in de tuin wordt niet alleen bepaald door het aantal lumen van uw LED lamp, maar ook door de lichtkleur.

Advies voor het aantal lumen buitenshuis

In deze tabel vindt u richtlijnen voor het gebruik van LED lampen voor uw LED buitenverlichting. Het blijven richtlijnen; de uiteindelijke aankoop hangt af van het type lamp (bijv. een spot geeft geconcentreerd licht en een gloeidraad rondom), de gewenste hoeveelheid licht en lichtkleur en natuurlijk uw persoonlijke smaak.

Hieronder leggen we uit hoeveel armaturen u nodig hebt voor LED-buitenverlichting in de tuin of rond het huis met meerdere armaturen

Aantal lumen voor LED buitenverlichting in meer detail uitgelegd

Om u een beter idee te geven:

Koop LED buitenverlichting met het juiste aantal lumen

Bekijk ons uitgebreide assortiment LED buitenverlichting en vind de juiste LED lampen. In principe zijn alle LED lampen geschikt voor buitengebruik, zolang ze gebruikt worden in waterdichte armaturen. U kunt het aantal lumen (lichtstroom) zien in de technische gegevens van alle producten. Als u deze blog hebt gelezen, weet u precies wat we bedoelen. Komt u er zelf niet uit? Neem contact op met onze klantenservice en wij helpen u graag verder!

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

Tips voor het kiezen van de juiste LED buitenverlichting 19 Apr 2023 4:00 PM (last year)

Als het gaat om het kiezen van de juiste LED buitenverlichting voor je tuin, is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren.

Tip 1: pas je LED buitenverlichting aan op wat je ermee wilt doen

Doel buitenverlichting LED

Wist je dat de richting en positie van de verlichting ook een groot verschil kunnen maken? Door slim gebruik te maken van tuinspots, zuilen of grondspots, kun je bepaalde delen van je tuin extra belichten en een speciale sfeer creëren. Onze innovatieve armaturen bieden daarvoor talloze mogelijkheden, waarbij we altijd streven naar de perfecte balans tussen esthetiek en functionaliteit.

Laten we iets dieper ingaan op de soorten LED buitenverlichting voor in je tuin.

Buitenverlichting LED: tuinspots buiten

Tuinspots zijn ideaal om specifieke elementen in je tuin uit te lichten, zoals een mooie boom, een sculptuur of een vijver. Door de tuinspots te richten op de gewenste objecten, ontstaat er een prachtig lichtspel en krijgen deze objecten extra nadruk.

Buitenverlichting LED: grondspots buiten

Een ander voorbeeld zijn grondspots, die perfect zijn voor het verlichten van een pad of een oprit. Door de spots in de grond te verwerken, ontstaat er een sfeervolle en veilige looproute door je tuin of op je oprit.

Buitenverlichting LED: wandlampen, plafondlampen of inbouwspots voor buiten

Naast de richting van de verlichting, is ook de positie van de armaturen belangrijk. Door de juiste hoogte en afstand te kiezen, kun je de juiste balans vinden tussen esthetiek en functionaliteit.

Wandlampen zijn geschikt voor het verlichten van een terras of een donkere hoek bij de garage. Onder de veranda, een overkapping of carport kies je voor plafondlampen of inbouwspots voor buiten.

Buitenverlichting LED: lichtsnoeren buiten

Heb je een keer een feestje of denk je terug aan je vakantie op een tropisch eiland, hang dan kleurrijke lichtsnoeren voor buiten op.

Tip 2: bepaal de sfeer die je wilt uitstralen met LED buitenverlichting

Kleurtemperatuur LED buitenverlichting

Kleurtemperatuur van LED buitenverlichting speelt een belangrijke rol in de uitstraling van je tuin. Wij adviseren bijvoorbeeld om te kiezen voor een warme kleurtemperatuur van 2700K - 3000K, voor een gezellige sfeer in je tuin. Past een koeler, wittere kleur beter bij het ontwerp van je huis en buitenruimte? Kies dan voor buitenverlichting LED met lichtkleuren van 3000K of meer.

Tip 3: verdiep je in de innovaties op het gebied van buitenverlichting LED

Innovaties op het gebied van LED buitenverlichting

Er zijn diverse innovatieve technologieën die momenteel worden toegepast in buitenverlichting.

  1. Slimme LED buitenverlichting

Slimme LED buitenverlichting biedt talloze voordelen, zoals het automatisch aanpassen van de lichtsterkte aan de weersomstandigheden, de mogelijkheid om verlichting op afstand te bedienen via een app en de integratie met andere slimme apparaten in huis. Wij hebben een eigen app ontwikkeld, die past bij onze Ynoa slimme buitenverlichting LED.

  1. Buitenlampen met sensor

Buitenlampen met bewegingssensoren springen automatisch aan als er beweging wordt gedetecteerd. Een schemersensor zorgt ervoor dat lampen aangaan als het gaat schemeren en weer uitgaan als het buiten lichter wordt. Dit bespaart niet alleen energie, maar verhoogt ook de veiligheid door het voorkomen van donkere plekken in de tuin.

Tip 4: let bij aankoop op de weersbestendigheid van LED buitenverlichting

De weersbestendigheid van LED buitenverlichting is natuurlijk van groot belang. Onze LED armaturen zijn speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen de verschillende weersomstandigheden, zoals regen, wind en sneeuw.

We maken voor onze buitenverlichting LED gebruik van duurzame en robuuste materialen, zoals hoogwaardig aluminium en roestvrij staal, die bestand zijn tegen corrosie en weersinvloeden.

Daarnaast zijn onze armaturen voorzien van hoogwaardige IP-beschermingsklassen, die aangeven in hoeverre de armaturen beschermd zijn tegen water en stof. Armaturen met een IP waarde van minstens 45 zijn geschikt voor buiten. We bieden ook armaturen aan met IP65-beschermingsklasse, wat betekent dat ze stofdicht zijn en bestand tegen waterstralen vanuit alle richtingen. Ook zijn deze armaturen bestand tegen vorst en extreme hitte.

Uiteraard is het noodzakelijk om als je LED buitenverlichting gaat aanleggen, dat je werkt met waterdicht aansluitmateriaal.

Advies bij het kiezen van de juiste LED buitenverlichting

Bekijk onze buitenverlichting in onze webshop op: https://www.ledlampenkopen.nu/led-buitenverlichting

Kom je er met onze tips nog niet helemaal uit? Onze klantenservice helpt je graag persoonlijk bij het maken van de juiste keuzes voor LED buitenverlichting. We kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste armaturen en technologieën die passen bij jouw specifieke situatie en wensen als het gaat om LED buitenverlichting.

Zo ben je verzekerd van een moderne, duurzame en functionele buitenverlichting LED, die je tuin niet alleen mooi verlicht, maar ook veilig en comfortabel maakt.

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

Stap voor stap een dimmer aansluiten 1 Mar 2023 3:00 PM (2 years ago)

Zelf een dimmer aansluiten

Als je nog nooit een LED dimmer hebt aangesloten, stel je deze klus in huis misschien wel onnodig uit. Dat hoeft niet meer. In deze blog nemen wij je stap voor stap mee hoe je zelf een LED dimmer kunt aansluiten. Met een beetje technisch inzicht en geduld kom je vaak een heel eind!

Dimmer aansluiten – voorbereiding

Stap 1: Controleer of je dimbare LED lampen hebt

Allereerst is het belangrijk om te weten dat niet alle LED lampen geschikt zijn om gedimd te worden. Er zijn speciale LED lampen die geschikt zijn om te dimmen. Bekijk de verpakking of de specificaties van jouw LED lampen om te zien of ze dimbaar zijn. Als je een dimbare LED lamp hebt, dan kun je deze in principe aansluiten op een LED dimmer.

Stap 2: Kies het juiste wattage van de LED dimmer

Aan de hand van een simpele berekening kun je zelf uitrekenen hoeveel LED lampen je kunt aansluiten op een dimmer.

Het maximaal aantal aan te sluiten lampen bereken je als volgt:

Maximale vermogen dimmer x powerfactor van de lamp / wattage per lamp

De gegevens die je nodig hebt, kun je aflezen bij de productspecificaties of de verpakking van de LED dimmer en de LED lampen. Of lees meer over onze soorten LED dimmers in een eerder geschreven blog die je kunt vinden in onze webshop.

Wij adviseren vervolgens om 10% onder het maximale aantal aan te sluiten lampen te gaan zitten.

Bijvoorbeeld:

De rekensom wordt dan als volgt:

150 watt x 0.7 PF / 4,6 watt = 22,8 lampen (advies: -10% = 20 lampen)

Stap 3: Schakel de elektriciteit uit voordat je de dimmer gaat aansluiten

Schakel de stroomonderbreker in de meterkast uit of haal de stekker uit het stopcontact.

Stap 4: Verwijder de bestaande schakelaar

Als er al een schakelaar aanwezig is op de plek waar je de LED dimmer wilt installeren, dan moet je deze verwijderen. Dit kun je doen door de schroeven waarmee de schakelaar is bevestigd los te draaien en de draden los te maken.

Dimmer aansluiten – installatie

Stap 5: Sluit de LED dimmer aan

Er zijn twee soorten dimmers: fase-aansnijding en fase-afsnijding. Dimmers met fase-afsnijding zijn geschikt voor gloeilampen, halogeen lampen, dimbare spaarlampen en dimbare LED lampen. Dimmers met fase-aansnijding zijn geschikt voor gloeilampen, halogeen lampen en sommige van deze dimmers kunnen ook LED dimmen. Het is belangrijk om te weten welk type dimmer je nodig hebt voordat je een dimmer aanschaft. Let op dat je het type dimmer aanpast aan het type lamp; een fase-afsnijding dimmer werkt alleen bij een lamp met fase-afsnijding.

Fase-afsnijding dimmers (check letters RC op de dimmer)

Onze LED dimmers zijn van het type fase-afsnijding, wat ons betreft de beste dim-techniek. Het voordeel is dat deze dimmers het volledige dimbereik kunnen gebruiken en dus het meest energiezuinig zijn. Ook zijn ze stiller in gebruik.

De volgende draden moeten worden aangesloten op de LED dimmer:

Type draad Kleur draad Poort dimmer

Functie

Fasedraad Bruin Stroomtoevoer: de draad  wordt aan de dimmer aangesloten
Schakeldraad

Zwart

Stroomdoorvoer: de draad wordt aan de dimmer aangesloten

 

De volgende draden worden niet aangesloten op de LED dimmer:

Type draad

Kleur draad Poort dimmer Functie
Nuldraad Blauw  

Stroomafvoer: de draad wordt niet aan de dimmer aangesloten

 

Zorg bij het aansluiten van de dimmer dat de draden goed zijn aangesloten en gebruik eventueel een kroonsteen om de draden te verbinden.

Fase-aansnijding dimmers (check letters RL op de dimmer)

Een fase-aansnijding dimmer wordt vaak gebruikt voor het dimmen van halogeen- of gloeilampen. Of de dimmer geschikt is voor LED lampen staat specifiek op de dimmer vermeld. Een dimmer met fase-aansnijding heeft een dimbereik van ongeveer 40%. De lichtbron wordt dus nooit helemaal gedimd.

Stap 6: LED dimmer aansluiten en afstellen

De LED dimmers worden af-fabriek zodanig ingesteld dat dit voor normaal gebruik voldoende is. Op onze LED dimmers zit daarnaast een afstelschroefje waarmee je kunt instellen dat een lamp met bijvoorbeeld minimaal 25% lichtsterkte moet beginnen. En voor de puristen: mocht er sprake zijn van een zachte lichtvervorming in ofwel de laagste, dan wel de hoogste dimstand, dan kun je dit met het afstelschroefje verder finetunen. Verstel het schroefje bij ‘MIN’ om de laagste dimstand aan te passen.

Dimmer aansluiten – afwerking

Stap 7: Werk de aansluiting van de LED dimmer netjes af

Monteer de dimmer in de inbouwdoos en schroef deze vast met de bijgeleverde schroeven. Plaats vervolgens de afdekplaat op de dimmer en schroef deze vast.

Stap 8: Schakel de elektriciteit weer in en test je eigen vakwerk!

Als alle draden goed zijn aangesloten en de dimmer goed is gemonteerd, dan kun je de stroom weer inschakelen. Controleer of de LED dimmer werkt door de lampen aan te zetten en ze te dimmen.

 

Hopelijk is het je gelukt om met dit stappenplan de LED dimmers aan te sluiten. Vanaf nu bepaal jij de sfeer in huis! Ben je op zoek naar nog meer sfeermakers? Kijk dan eens op https://www.LEDlampenkopen.nu/LED-dimmers

 

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

Ontvang een gratis Ynoa smart product! (actie verlopen) 3 Nov 2022 4:00 PM (2 years ago)

Ontvang een gratis Ynoa bridge of dimmer switch!

  • Bestel voor € 250,- of meer aan Ynoa slimme lichtbronnen & ontvang gratis een Ynoa Zigbee 3.0 bridge ter waarde van € 32,99 cadeau!
  • Bestel voor € 150,- of meer aan Ynoa slimme lichtbronnen & ontvang gratis een Ynoa 5-knops dimmer switch ter waarde van € 15,99 cadeau!
  • Bestel voor € 75,- of meer aan Ynoa slimme lichtbronnen & ontvang gratis een Ynoa 1-knop dimmer switch ter waarde van € 10,99 cadeau!

Actievoorwaarden zijn van toepassing. Bekijk onze actievoorwaarden*

De Ynoa Zigbee 3.0 bridge is de basis waarmee je jouw slimme verlichting via de Ynoa app kunt bedienen. Een dimmer switch kan op een Zigbee 3.0 bridge worden aangesloten, maar is ook zonder bridge direct aan de Ynoa slimme lampen te koppelen. Handig als je bijvoorbeeld maar één ruimte of jouw tuin wil voorzien van slimme verlichting.

img

Hoe ontvang ik een gratis product?

Kies jouw favoriete Ynoa lichtbronnen en voeg deze toe aan je winkelwagen. Voeg ook het gratis cadeau, afhankelijk van de totale bestelwaarde, toe aan je winkelwagen. Bij het afrekenen wordt het bedrag automatisch verrekend.

 

* Actievoorwaarden:

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

LED dimmers van Lybardo: alle verschillen op een rij 29 Sep 2022 4:00 PM (2 years ago)

Bekijk hier de dimmer vergelijkingstabel van LEDlampenkopen.nu!

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?

Energie besparen met LED: reken maar uit! 8 Sep 2022 4:00 PM (2 years ago)

Berekening besparen met LED, enkele voorbeelden

Wil je weten hoeveel besparing LED verlichting oplevert? En ben je benieuwd hoeveel je bespaart met LED lampen als je deze vervangt door je gloeilamp, halogeenlamp of spaarlamp? In deze blog leggen we jou graag uit hoeveel jij kunt besparen met overstappen naar LED!

Vrijwel iedereen weet het inmiddels: LED verlichting is vele malen energiezuiniger dan gloeilampen en halogeenverlichting. Niet voor niets mogen in de hele EU gloeilampen al sinds 2012 en halogeenlampen sinds 2018 niet meer verkocht worden. LED is niet alleen beter voor het milieu, maar heeft ook zeker een positieve invloed op je portemonnee.

Tot wel 90% energiebesparing bij overstap op LED!

Hoewel op dit moment de energieprijzen historisch hoog zijn, heeft het CBS het gemiddelde elektriciteitstarief voor consumenten vastgesteld op € 0,34 per kWh (februari 2022). In onderstaande tabel geven we de kosten weer van de verschillende types lichtbronnen en zie je in één oogopslag hoeveel % energiebesparing de overstap naar LED jou oplevert.

Zoals je in de tabel kunt zien bespaar je door het vervangen van één 40 watt gloeilamp voor een vergelijkbare LED lamp van 4 watt gemakkelijk € 17,87 per jaar! Volgens Milieucentraal.nl zijn er echter in de gemiddelde Nederlandse huishoudens nog 11 gloeilampen en 13 halogeenlampen te vinden.

Zou je deze 11 gloeilampen en 13 halogeenlampen allemaal vervangen door LED? Dan heb je op jaarbasis zo een energiebesparing van (€ 17,87 x 11 = € 196,57) + (€ 15,38 x 13 = € 199,94) = € 396,51 per jaar te pakken!

Wil jij ook besparen met LED?

Ga jij ook over op LED en zo flink besparen op je energierekening? Bekijk dan snel al onze voordelige LED lampen en LED spots!

Levensduur van de verschillende lamptypes

Het lage energieverbruik is niet het enige voordeel van de LED lamp. Laten we eens kijken naar de levensduur van de verschillende types lichtbronnen:

Levensduur van de gloeilamp

De gemiddelde gloeilamp kent een levensduur van zo'n 1.000 branduren.

Levensduur van de halogeenlamp

Een halogeenlamp heeft al een wat langere levensduur, gemiddeld zo'n 2.000 branduren.

Levensduur van een spaarlamp

Kijken we naar een spaarlamp, dan heeft deze een levensduur tot 10.000 uur en hoeft deze daardoor al veel minder snel vervangen te worden. Er is echter geen enkele lamp die zolang meegaat als de LED lamp.

Levensduur van LED lampen

De levensduur van een LED lamp varieert per merk en type lamp. Zo zijn er LED lampen die tot wel 50.000 branduren meegaan. De exacte levensduur van een LED lamp staat altijd aangegeven in de specificaties van de betreffende lamp. Gemiddeld gezien hebben de meeste LED lampen een levensduur van zo'n 15.000 tot 20.000 uur.

Waar je een traditionele gloeilamp na ongeveer een jaar zal moeten vervangen, kan een LED lamp (afhankelijk van het aantal branduren per dag) tot wel 15 jaar mee gaan.

Aanschafprijs van de verschillende lamptypes

Hoeveel kost het om over te gaan op LED verlichting?

Ter vergelijking: een gloeilamp van 40 watt kost gemiddeld zo’n € 1,50. Een vergelijkbare LED lamp van 4 watt bestel je bij LEDlampenkopen.nu al voor € 3,25. Hoewel een LED lamp in aanschaf misschien wat duurder is dan een gloeilamp of halogeenlamp zul je, dankzij de lange levensduur van de LED lamp, op lange termijn vele malen goedkoper uit zijn.

Reken maar mee op basis van de energieprijzen van februari 2022: als je jaarlijks geen gloeilampen en halogeenlampen meer hoeft te vervangen en je aan energiekosten ook nog eens € 396,51 per jaar bespaart, dan levert de overstap van 11 gloeilampen en 13 halogeenlampen in een gemiddeld Nederlands huishouden in totaal een energiebesparing van meer dan € 430,- per jaar op.

5 tips voor besparen op verlichting

  1. Vervang alle gloeilampen en halogeenlampen in huis door LED: De aanschaf van LED lampen is een eenmalige investering welke je binnen de kortste keren hebt terugverdiend. Wil je geleidelijk vervangen? Begin dan alvast met de lampen in de woonkamer en keuken. Dit zijn de ruimtes in huis waar de verlichting over het algemeen het meeste brandt en waar de lampen vaak ook de hoogste lichtopbrengst hebben. Het spreekt vanzelf dat hier dus ook de meeste besparing te behalen valt. Je zult al snel het verschil in energieverbruik merken en ook de overige lampen in huis willen vervangen door LED!
  2. Maak goed gebruik van daglicht in je huis dan hoeven je lampen minder vaak aan: Maak de ramen vrij en zorg dat gordijnen of kamerplanten de lichtinval in je woning niet blokkeren. Daglicht is niet alleen gratis, het is ook nog eens super gezond voor je lichaam en geest!
  3. Doe lampen uit wanneer je een ruimte verlaat: Het is natuurlijk zonde om onnodig je verlichting te laten branden. Voor ruimtes waar vaak iemand in en uit loopt en waar nogal eens vergeten wordt het licht uit te zetten, zoals het toilet of de gang, kan een bewegingssensor de oplossing zijn. Hiermee gaat de verlichting automatisch aan wanneer iemand de ruimte binnenkomt en schakelt deze na een bepaalde tijd vanzelf weer uit. Handig!
  4. Voorkom sluipverbruik: Wanneer je verlichting hebt die op 12 volt werkt, dan is daarvoor ook een transformator nodig. De meeste transformators gebruiken continue stroom, zelfs wanneer de verlichting is uitgeschakeld. Zet al je verlichting over naar 230 volt: dan is uit ook echt uit.
  5. Laat ook je buitenlampen niet onnodig lang branden: Overdag zie je vaak niet dat je per ongeluk je buitenlampen aan hebt laten staan. Dan kom je buiten en zie je dat je buitenlamp weer eens de hele dag onnodig aan heeft gestaan. Zonde! Vergeet jij ook vaak je buitenverlichting uit te zetten? Ga dan voor een buitenlamp met sensor of plaats een van onze dag-nacht sensorlampen met E27 fitting in jouw favoriete buitenlamp!

Add post to Blinklist Add post to Blogmarks Add post to del.icio.us Digg this! Add post to My Web 2.0 Add post to Newsvine Add post to Reddit Add post to Simpy Who's linking to this post?